Nadgradnja strojne programske opreme

Pri strojni programski opremi (ang. firmware) gre za programsko opremo vgrajeno v čitalnik. Strojno programsko opremo je v čitalniku Gemalto GCR5500-Si mogoče posodobiti. V novejših različicah strojne programske opreme so običajno odpravljene ugotovljene napake, izvedeni pa so tudi manjši popravki oz. izboljšave delovanja.

Nadgradnja lahko odpravi težave kot so nenadno izgubljanje komunikacije z aplikacijo, neuspešno prebiranje pacientove ali profesionalne kartice ipd.. Nadgradnja ne odpravi težav, če se te pojavljajo zaradi umazanije in tujkov v režah.

01 VklopFW103

Nameščeno različico v čitalnik vgrajene strojne programske opreme je mogoče preveriti na zaslonu vklopljenega čitalnika Gemalto GCR5500-Si. Po vklopu čitalnika se različica strojne programske opreme izpiše na zaslonu desno spodaj. Stara strojna programska oprema ima oznako v1.03.

V primeru, da ima čitalnik nameščeno starejšo različico strojne programske opreme z oznako v1.03, je smiselna in priporočljiva nadgradnja na novejšo različico. Nadgradnja ni potrebna, če čitalnik deluje brez težav.

Cena nadgradnje strojne programske opreme znaša 38,40 € z DDV. Vračilo čitalnika po pošti plača prejemnik.

V primeru, da ste se odločili za nadgradnjo strojne programske opreme čitalnika, vas prosimo, da nam čitalnik skupaj z izpolnjenim zahtevkom pošljete po pošti ali ga osebno dostavite z vnaprejšnjo telefonsko najavo na 0590 74 270 med 9.00 in 15.00 uro.