Spletni seminar: Spoznajte post-kvantno kriptografijo (PQC)

PQCVstopite v svet kvantnega računalništva - udeležite se spletnega seminarja Spoznajte post-kvantno kriptografijo (PQC) v petek, 6.11.2020 ob 11:00 v organizaciji Združenja za informatiko in telekomunikacije (ZiT) Gospodarske zbornice Slovenije.

Razvoj kvantnih računalnikov obeta postaviti razvoj tehnologije na glavo in omogočiti izračune, ki jim niso kos niti najmočnejši izmed današnjih super računalnikov. Po drugi strani pa predstavlja prekletstvo za varnost, saj bo kvantni računalnik lahko v minuti strl kriptografske algoritme, ki so bili poprej desetletja varni. Raziskovalci po vsem svetu zagrizeno razvijajo novo generacijo kriptografske infrastrukture in algoritmov, ki bodo sposobni prenesti nove kvantne modele napadov.

Kaj boste na spletnem seminarju spoznali?
  • Kriptografski algoritmi / Razvoj kvantnega računalništva
  • Vpliv na trenutno stanje kriptografski algoritmov / Kateri kriptografski algoritmi so zlomljeni s kvantnim računalnikom in kateri ne
  • Pot do množičnega sprejetja PQC / Na katera področja IT varnosti bo kvantno računalništvo vplivalo in kako
  • Predlogi novih algoritmov in kdaj/zakaj je pričakovano, da bodo ti pričeli zanimati IT svet
  • Napredek v razvoju in standardizaciji PQC / Kakšno regulativo pripravlja NIST na področju prilagajanja kvantno odpornih algoritmov v prihodnje.

Podatki o spletnem seminarju:

 Datum: petek, 6. november 2020
 Ura: 11:00 – 12:00  

Potrebna je predhodna registracija.
Seminar bo potekal v slovenskem jeziku.

O predavateljici

Nastja ČepakDr. Nastja Cepak, kriptografinja, CREAplus
Nastja ima doktorat s področja kriptografije, vezan na simetrično kriptografijo in bločne šifre. V minulih letih je teoretično znanje pričela prenašati v prakso v podjetju CREAplus, kjer se ukvarja z različnimi  kriptografskimi rešitvami, kar vključuje tudi strojne varnostne module HSM, s šifriranjem in z infrastrukturo javnih ključev PKI ter vodi tehnična izpopolnjevanja.


Komu je spletni seminar namenjen?

Seminar je namenjen IT strokovnjakom in podjetjem, ki jih zanima ali pa se ukvarjajo s kibernetsko varnostjo.

Vljudno vabljeni! Spletni seminar je brezplačen, nanj se je potrebno le prijaviti!

Novice

Borzen z Utimaco HSM

Utimaco frontSlovenska družba Borzen, operater trga z elektriko, je za varno hranjenje in upravljanje kriptografskih ključev izbrala kakovostni strojni varnostni/šifrirni modul HSM Utimaco.

Več

Spletni seminar o kibernetski varnosti za podjetja

Zagotavljanje kibernetske varnosti LI L 2Rezervirajte si čas za spletni seminar na izjemno aktualno temo zagotavljanja kibernetske varnosti v podjetjih, ki se bo odvil v sredo, 3. februarja 2021 ob 14:00.

Več

u.trust 360 - oddaljen nadzor in upravljanje HSM

Technical Training Utimaco HSM BG May 2019 20190613 101217 smlS platformo Utimaco u.trust 360 je omogočen odaljeni dostop do strojnih varnostnih modulov HSM Atalla lokalno ali v oblaku za izvajanje nadzora in konfiguracij ter priprave poročil o delovanju naprav.

Več

Tehnično izpopolnjevanje za Utimaco HSM

Technical Training Utimaco HSM BG May 2019 20190613 101217 smlPodjetje CREAplus bo kot pooblaščeni partner proizvajalca Utimaco izvedel spletno praktično tehnično izpopolnjevanje za strojne varnostne/šifrirne module (HSM) Utimaco, 4. in 5. februarja 2020.

Več

CREAplus pridobila certifikat ISO 27001

Utimaco video IG 4CREAplus je pridobila certifikat ISO 27001 (polni naziv ISO/IEC 27001:2013).

Več