CREAplus pridobila certifikat ISO 27001

Utimaco video IG 4CREAplus je pridobila certifikat ISO 27001 (polni naziv ISO/IEC 27001:2013).

S pridobitvijo tega vodilnega certifikata na področju informacijske varnosti izkazujemo našo zavezo k stalnemu razvoju ter spremljanju ukrepov in postopkov za ohranitev zaupnosti, celovitosti in razpoložljivosti informacij naših strank in lastnih informacij.

ISO 27001 je vodilni mednarodni standard na področju informacijske varnosti, ki opredeljuje sistem upravljanja z informacijsko varnostjo. Predpisala ga je Mednarodna organizacija za standardizacijo (ISO). Namen standarda je vzpostavitev okvirja in opis načinov, s katerimi lahko podjetja ali organizacije uspešno vzpostavijo sistem upravljanja z informacijsko varnostjo. Podjetja, ki zagotavljajo informacijsko varnost po tem standardu, lahko pridobijo certifikat, ki ga po preverjanju skladnosti in certifikaciji izda neodvisen certifikacijski organ.

Z uvedbo standarda ISO 27001 v podjetje zmanjšamo tveganja, povezana z zaupnostjo, celovitostjo in razpoložljivostjo informacij, ki si jih lasti podjetje ali jih pridobi od svojih strank. Uvedba tega standarda lahko pomaga tudi pri usklajevanju z zakonskimi zahtevami glede zaščite občutljivih podatkov, informacijskih sistemov, osebnih podatkov ipd.

V poslovnem smislu lahko z uvedbo tega standarda zmanjšamo število dogodkov, ki so povezani z informacijsko varnostjo, in zmanjšamo možnosti okrnitve ugleda podjetja zaradi kršitve kateregakoli od treh dejavnikov, povezanih z varnostjo informacij: zaupnosti, celovitosti in razpoložljivosti informacij.

Novice

Borzen z Utimaco HSM

Utimaco frontSlovenska družba Borzen, operater trga z elektriko, je za varno hranjenje in upravljanje kriptografskih ključev izbrala kakovostni strojni varnostni/šifrirni modul HSM Utimaco.

Več

Spletni seminar o kibernetski varnosti za podjetja

Zagotavljanje kibernetske varnosti LI L 2Rezervirajte si čas za spletni seminar na izjemno aktualno temo zagotavljanja kibernetske varnosti v podjetjih, ki se bo odvil v sredo, 3. februarja 2021 ob 14:00.

Več

u.trust 360 - oddaljen nadzor in upravljanje HSM

Technical Training Utimaco HSM BG May 2019 20190613 101217 smlS platformo Utimaco u.trust 360 je omogočen odaljeni dostop do strojnih varnostnih modulov HSM Atalla lokalno ali v oblaku za izvajanje nadzora in konfiguracij ter priprave poročil o delovanju naprav.

Več

Tehnično izpopolnjevanje za Utimaco HSM

Technical Training Utimaco HSM BG May 2019 20190613 101217 smlPodjetje CREAplus bo kot pooblaščeni partner proizvajalca Utimaco izvedel spletno praktično tehnično izpopolnjevanje za strojne varnostne/šifrirne module (HSM) Utimaco, 4. in 5. februarja 2020.

Več

CREAplus pridobila certifikat ISO 27001

Utimaco video IG 4CREAplus je pridobila certifikat ISO 27001 (polni naziv ISO/IEC 27001:2013).

Več