CREAPLUS kot pooblaščeni Utimacov partner izvaja tehnična izpopolnjevanja za širok nabor kriptografskih rešitev, vključno s strojnimi varnostnimi moduli (HSM) Utimaco in ostalimi rešitvami. Izpopolnjevanja so kar se da praktična, kar udeležencem omogoča učinkovito uporabo teh rešitev.

Razpored izpopolnjevanj

Izpopolnjevanja z odprtim vpisom zagotavljajo prilagodljivost za uporabnike, ki potrebujejo izpopolnjevanje za le nekaj posameznikov. Ali trenutno ne najdete izpopolnjevanja v vaši bližini? Oglasite se nam in če bo dovolj zanimanja, bomo izvedli izpopolnjevanje tudi v vašem kraju.

Zaradi zagotavljanja varnosti in udobnosti izvajamo tudi spletna/oddaljena izpopolnjevanja. Izpopolnjevanja potekajo z uporabo orodij za video sestanke in neposredno sporočanje. Čim bo mogoče, bomo nadaljevali z izvajanjem izpopolnjevanj tudi na lokacijah.

Ime izpopolnjevanja Kraj Termin Cena* Registracija
Tehnično izpopolnjevanje Utimaco HSM GP ONLINE 11. - 12. december 2023 1.250,00 € REGISTRIRAJ SE

* V primeru, da želite prijaviti več udeležencev iz iste organizacije ali ste naš prodajni partner, nas, prosimo, kontaktirajte.

 

Varovanje zaupnih podatkov z uporabo varnostnih naprav

V primeru šifriranja podatkov je nujno potrebno ustrezno upravljati in zaščititi šifrirne ključe, s katerimi so zašifrirani podatki. Rešitev predstavlja shranjevanje šifrirnih ključev v namenski napravi, kot je strojni varnostni modul (HSM). HSM izvaja varno ustvarjanje in hrambo šifrirnih ključev, ki ne zapustijo varnega okolja HSM.

Nemško podjetje Utimaco je eden vodilnih proizvajalcev strojnih kriptografskih rešitev. Utimacove naprave varno shranjujejo kriptografske/šifrirne ključe in z njimi izvajajo kriptografske operacije. Izdelane z nemško inženirsko natančnostjo in s pridobljenimi varnostnimi overitvami FIPS, CC ali PCI ter s širokim naborom razširljivih zmogljivosti zagotavljajo najvišjo stopnjo fizične varnosti in zaščite v sovražnih okolij.

Tehnična izpopolnjevanja za varnostne naprave 

CREAPLUS izvaja tehnična izpopolnjevanja za sledeče varnostne naprave Utimaco:

 • SecurityServer/general purpose HSM
 • CP5/eIDAS HSM
 • Enterprise Secure Key Manager (ESKM)
 • Atalla AT1000 Payment HSM
 • TimestampServer.

Udeleženci tehničnega izpopolnjevanja pridobijo vsa znanja in praktične spretnosti, ki so potrebne za namestitev in upravljanje varnostne naprave. Vsekakor je vedno mogoče prilagoditi izpopolnjevanje posebnim potrebam ter željam stranke.

Izpopolnjevanje je namenjeno sistemskim administratorjem in projektnim vodjem z ali brez izkušenj s področja kriptografije ter zajema osnove kriptografije, obravnava infrastrukturo javnih ključev PKI in vlogo, ki jo igra šifriranje; posebej se osredotoča na naprave Utimaco HSM ter varnostno arhitekturo pri zagotavljanju varovanja občutljivih podatkov. Teoretični del izobraževanja se osredotoča na spoznavanje same naprave, arhitekturo rešitve, uvajanje in vzdrževanje, medtem ko se praktični del nanaša predvsem na upravljanje z napravo, integracijo in odpravljanje težav. Opravi se namestitev ter konfiguracija naprave z namenom prikaza zagona in delovanja. Tekom tega dela izpopolnjevanja udeleženci pridobijo znanje upravljanje z napravami Utimaco, vključujoč zavedanje o vrednosti pomena dobre prakse na področju varnostnih rešitev.

Na izpopolnjevanju:

 • namestite, konfigurirate in upravljate z napravo
 • integrirate napravo z najbolj pogosto uporabljenimi aplikacijami
 • se pripravite za spletni izpit, ki vodi do statusa "Utimaco Certified Engineer".

Vsebina obsežnega praktičnega izpopolnjevanja:

 • Splošni pregled
 • Arhitektura strojne in programske opreme
 • Vzpostavitev delovanja
 • Upravljalska orodja
 • Življenjski cikel in možnosti shranjevanja ključev
 • Osnovno upravljanje
 • Vmesniki (API-ji)

Pred samim izpopolnjevanjem udeleženci opravijo registracijo za brezplačni Utimaco HSM simulator.

Izpopolnjevanja se izvajajo v angleškem jeziku, po potrebi tudi v slovenskem.

Potrdilo o izpopolnjevanju

Vsak udeleženec izpopolnjevanja ima po opravljenem izpopolnjevanju možnost opraviti Utimacov spletni izpit (Utimaco Academy). Potrdilo o izpopolnjevanju (»Utimaco Certified Engineer«) izda Utimaco Academy po uspešno opravljenem spletnem izpitu in velja dve leti od izdaje.

Prilagojena izpopolnjevanja

Vsa naša izpopolnjevanja je mogoče izvesti tudi na lokaciji vaše organizacije. Izvedba izpopolnjevanja na lokaciji same organizacije ponuja tudi možnost prilagajanja vsebine specifičnim potrebam organizacije in opredelitve področij z dodatnim poudarkom.

Več o sodelovanju med podjetjema Utimaco in CREAPLUS na področju izvajanja tehničnih izpopolnjevanj za varnostne naprave Utimaco se nahaja tukaj.