Pametna kartica HID

Pametna kartica HID

Pametna kartica HID skupaj s programsko opremo (medprogramjem) ActivClient proizvajalca HID (prej ActivIdentity) omogoča varno hranjenje in uporabo digitalnih potrdil.

Na pametno kartico HID je mogoče varno shraniti več digitalnih potrdil (certifikatov) različnih izdajateljev (npr. SIGEN-CA, AC NLB, POŠTA®CA ipd.).

Programska oprema ActivClient, ki je priložena kartici, omogoča preprosto upravljanje s pametno kartico in digitalnimi potrdili, kot je npr. uvoz digitalnih potrdil na kartico, odklepanje zaklenjene kartice ipd..

Digitalnega potrdila, shranjenega na pametni kartici, ni mogoče prekopirati, zato ga je tudi bistveno težje zlorabiti. Na pametno kartico HID je mogoče varno shraniti več digitalnih potrdil različnih izdajateljev, kar omogoča varno in preprosto prijavo v več različnih spletnih storitev.

Pametna kartica HID s programsko opremo ActivClient je preverjeno uporabna za vse, ki želijo varno elektronsko poslovati z digitalnimi potrdili v Windows Vista ali novejšem ter MacOS 10.6 ali novejšem.

Za uporabo pametne kartice je potreben še čitalnik pametnih kartic.

Kupec pametne kartice HID ali pametnega ključa USB HID ActivKey prejme tudi programsko opremo ActivClient.