Pametna kartica HID C1150

HID Crescendo C1150 smart cardPametna kartica HID Crescendo C1150 skupaj s programsko opremo (medprogramjem) ActivClient omogoča varno hranjenje in uporabo digitalnih potrdil.

Na pametno kartico HID C1150 je mogoče varno shraniti več digitalnih potrdil (certifikatov) različnih izdajateljev (npr. SIGEN-CA, AC NLB, POŠTA®CA ipd.).

Programska oprema HID ActivClient za Windows, ki je priložena kartici, omogoča preprosto upravljanje s pametno kartico in digitalnimi potrdili, kot je npr. uvoz digitalnih potrdil na kartico, odklepanje zaklenjene kartice ipd..

Digitalno potrdilo, shranjeno na trdem disku osebnega računalnika, je izpostavljeno kraji in številnim napadom, ki grozijo napravam, povezanim v lokalno omrežje in v splet.

Digitalnega potrdila, shranjenega na pametni kartici, ni mogoče prekopirati, zato ga je tudi bistveno težje zlorabiti. Na pametno kartico C1150 je mogoče varno shraniti več digitalnih potrdil različnih izdajateljev, kar omogoča varno in preprosto prijavo v več različnih spletnih storitev.

Pametna kartica ActivIdentity s programsko opremo HID ActivClient za Windows je preverjeno uporabna za vse, ki želijo varno elektronsko poslovati z digitalnimi potrdili v Windows 7, Vista, XP, Server 2008 R2 (vsi 32- in 64-bit).

ActivIdentity_ExpressCard_ReaderZa uporabo pametne kartice je potreben še čitalnik pametnih kartic, npr. HID Omnikey 3121 USB ali Gemalto IDBridge CT30 s priključkom USB, ki ju na računalniku priključimo na vhod USB, ali pa izvedbo čitalnika ExpressCard za prenosne računalnike s prosto režo ExpressCard. 

Kupec pametne kartice HID C1150 prejme tudi programsko opremo ActivClient za Windows.