Rešitve Cynet

Cynet

Cynet je podjetje za zagotavljanje rešitev za kibernetsko varnost. Ponuja ključne tehnologije kibernetske varnosti, ki podjetjem in organizacijam pomagajo prepoznati varnostne vrzeli v njihovih okoljih IT, obveščati o grožnjah in upravljati varnost končnih točk. Ustanovljeno je bilo leta 2015, sedež pa je v Ameriki.

Cynet 360

Ste direktor informatike ali glavni inženir informacijske varnosti? Potem veste, kako zahtevno je krmariti med ponudbo različnih varnostnih rešitev, dejanskimi potrebami po varnosti v IT in omejenimi razpoložljivimi viri. Splošno je znano, da je zaščita pred kibernetskimi napadi nujna, vseeno pa se zdi, da je način za dosego tega cilja zapleten. K težavnosti obvladovanja kibernetske varnosti v podjetju prispeva tudi kronično pomanjkanje človeških virov z ustreznim strokovnim znanjem in usposobljenostjo ter nizka ozaveščenost zaposlenih.

Cynet zagotavlja konsolidirano rešitev za zaščito pred kibernetskimi napadi Cynet 360. Mogoče jo je izjemno hitro namestiti, skozi enotni uporabniški vmesnik pa je preprosta za upravljanje. Integrira proaktivno spremljanje in nadzor informacijske tehnologije v organizaciji, preprečevanje in odkrivanje napadov ter celovito usklajevanje odziva. Cynet je pionirsko udejanjil idejo o zaščiti notranjega okolja kot neločljive celote - uporabniških računov, datotek in procesov, omrežnega prometa ter gostiteljev.

Danes za resno zaščito pred kibernetskimi napadi v organizaciji pomeni imeti vsaj napredno zaščito na končnih točkah (npr. Symantec, Crowdstrike, Carbon Black), spremljanje omrežnega prometa (npr. Darktrace, Microsoft Azure ATP, Vectra Networks), proaktivno orodje za upravljanje ranljivosti (npr. Qualys, Tenable) in vedno pogosteje tudi najeto storitev zagotavljanja varnosti. Cynet združuje vse te ponudbe in še več v enotno rešitev, ki zagotavlja proaktivno spremljanje in nadzor, preprečevanje napadov in odkrivanje ter usklajevanje odzivov, podprto z varnostno operativnim centrom (Security Operations Center - SOC), delujočim 24/7 za podporo preiskavanju in odzivanju.

Cynet 360 je prva avtonomna varnostna rešitev, ki združuje in avtomatizira:

  1. spremljanje in nadzor aktivnosti,
  2. preprečevanje napadov in
  3. odkrivanje in odzivanje v celotnem IT okolju organizacije.

S pomočjo tehnologije Cynet Sensor FusionTM rešitev nenehno analizira aktivnosti v notranjem zaščitenem okolju: aktivnost uporabnikov, obnašanje procesov ter omrežni promet za zagotavljanje ciljane zaščite pred nevarnostmi z visoko natančnostjo, skupaj z avtomatiziranimi postopki obvladovanja vseh glavnih vektorjev napadov.

V primerjavi s skupino različnih, večinoma zapletenih in med seboj nepovezanih varnostnih rešitev običajno še različnih ponudnikov, Cynet 360 s svojo neprekosljivo preprostostjo uporabe zagotavlja varnostni ekipi v organizaciji enotno orodje za obvladovanje in upravljanje incidentov.

Tehnologija celovitega in povezanega spremljanja in zaščite pred napadi, ki je bila izvorno zgrajena od začetka, omogoča stalno korelacijo in preverjanje, kar ima za posledico široko in natančno pokrivanje nevarnosti z visoko zanesljivostjo.

Med glavnimi prednostmi rešitve Cynet 360 je vključen varnostno operativni center (SOC), delujoč 24/7, ki s svojimi varnostnimi strokovnjaki dopolnjuje varnostno ekipo v organizacij ter zagotavlja odziv na napad, iskanje groženj in obvladovanje tveganj brez dodatnih stroškov.

Novice

Blog: NIST standardizacija algoritmov PQC

graph data breachesBlog post: Svet kvantnega računalništva - NIST standardizacija algoritmov PQC 

Blog: Ranljivost Zerologon

graph data breachesBlog zapis: Kibernetska varnost - Ranljivost Zerologon 

Tehnično izpopolnjevanje za Utimaco HSM

shutterstock 298735595Podjetje CREAplus bo kot pooblaščeni partner proizvajalca Utimaco izvedel spletno praktično tehnično izpopolnjevanje za strojne varnostne/šifrirne module (HSM) Utimaco, 5. in 6. novembra 2020.

Več

CREAplus uspešno izvedla izpopolnjevanje za ESKM

Technical Training Utimaco HSM BG May 2019 20190613 101217 smlPodjetje CREAplus, pooblaščeni izpopolnjevalni partner podjetja Utimaco, je v mesecu oktobru 2020 uspešno izvedlo dve spletni dvodnevni praktični tehnični izpopolnjevanji za Utimaco Enterprise Secure Key Manager (ESKM) za večjo multinacionalko, v dveh različnih časovnih pasovih.

Več

Spletni seminar o kibernetski varnosti

the risk 03Rezervirajte si čas za spletni seminar na vedno bolj aktualno temo zagotavljanja kibernetske varnosti v podjetjih, ki se bo odvil v torek, 3. novembra 2020 ob 14:00.

Več