iStorage z novi varnimi diski diskAshur z USB 3.1

diskAshurPodjetje iStorage, vodilni proizvajalec izjemno varnih rešitev za hranjenje in prenašanje zaupnih podatkov, je izdal novo serijo šifriranih prenosnih diskov z USB 3.1 in sicer diskAshur², diskAshur² SSD, diskAshur PRO², diskAshur PRO² SSD in diskAshur DT².

Prenosni diski iStorage predstavljajo kakovostne prenosne diske z vgrajeno tipkovnico za PIN in z močnim strojnim šifriranjem podatkov po standardu AES (ang. Advanced Encryption Standard). Za uporabo ni potrebno nameščati nobene posebne programske opreme.

Kombinacija močnega overjanja dostopa do podatkov prek vgrajene tipkovnice za PIN in strojnega šifriranja podatkov v prenosnih diskih iStorage zagotavlja najvišjo stopnjo zaščite proti kraji, izgubi ali neželenemu razkritju zaupnih poslovnih ali zasebnih podatkov. Z vnosom PIN-a prek tipkovnice na samem disku so prenosni diski iStorage varni pred zlonamernimi programi za prestrezanje gesel na računalniku. Zaščite ni mogoče izključiti, kar omogoča dostop do podatkov izključno tistemu, ki ima prenosni disk v svoji posesti in pozna PIN.

Novi prenosni diski diskAshur² delujejo z operacijskimi sistemi Windows, Linux, MaOS, Android, Chrome ter ostalimi. Skladni so z uredbo Evropske Unije o varstvu osebnih podatkov (GDPR), saj so opremljeni z namensko strojno opremo, ki temelji na varnem mikroprocesorju (Common Criteria EAL4+ ready).

Za najbolj zahtevne uporabnike sta predvidena diska diskAshur PRO² in diskAshur PRO² SSD, ki sta zasnovana za varnostne overitve FIPS 140-2 stopnja 3, NCSC CPA Foundation Level, Common Criteria, NLNCSA in IP 56 (odpornost na vodo in prah). diskAshur PRO² ima zmogljivosti do 2TB (HDD) in 1TB (SSD), zraven pa pride še zaščitna prenosna torbica. Vsa notranjost diskov diskAshur PRO² in diskAshur PRO² SSD je prekrita s posebno plastjo zaščitne smole epoksi, ki jo je praktično nemogoče odstraniti brez poškodbe notranjih elementov.

diskAshur DT2 je zasnovan varnostne overitve FIPS 140-2 stopnja 2, NCSC CPA Foundation Level, Common Criteria in NLNCSA. Je odlična izbira za vsakogar, ki upravlja z veliko količino občutljivih podatkov - na voljo je v kapacitetah od 1TB do mogočnih 8TB.

Vsi prenosni diski diskAshur² imajo trpežno ohišje, USB 3.1 pa omogoča izredno hiter prenos podatkov. Na voljo so v izvedbi z različnimi zmogljivostmi, nekateri pa tudi v različnih barvah: črna, modra, rdeča in zelena. Prav tako omogočajo različne dodatne nastavitve, med katere sodijo tudi: 

  • Po 15-ih vnosih napačnega PIN-a prenosni diski diskAshur² predpostavljajo zlonamerno uporabo ter takoj izbrišejo šifrirni ključ in se zaklenejo. S tem se podatki na disku v celoti za stalno izbrišejo. Disk je potem mogoče ponastaviti na tovarniške nastavitve, s čimer je pripravljen na ponovno uporabo. 
  • Uporabnik lahko na disku nastavi tudi poseben samouničevalni PIN. Po vnosu takega PIN-a se izbriše šifrirni ključ, s čimer se na disku shranjeni podatki v celoti za stalno izbrišejo.
  • Mogoče je nastaviti samodejno zaklepanje diska po pretečenem nastavljenem času brez aktivnosti.
  • Posebna prevleka epoksi na tipkovnici za PIN tudi onemogoča zlonaremnežem ugotavljanje PIN-a na podlagi obrabljenosti tipk.

Primerjalna tabela novih šifriranih prenosnih diskov se nahaja tukaj.

Opisi:

 

Novice

Obvladovanje kibernetske varnosti v podjetju

work 731198 1920Rezervirajte si čas v petek, 7.2.2020 od 9:00 do 11:00 v Ljubljani za aktualni dogodek na temo obvladovanja kibernetske varnosti v podjetju.

Več

Gorenjska banka s HID ActivID in HID Approve

Tudi heroGorenjska banka d.d. se je zaradi doseganja skladnosti z direktivo PSD2 in povečanja varnosti internetnega in mobilnega bančništva odločila za uvedbo rešitve HID ActivID Authentication Appliance z mobilno aplikacijo HID Approve.

Več