Upravljanje kriptografskih ključev za oblak – Utimaco White Paper

csm Fotolia 85391222 XXL Slider White Paper Frost Sullivan d4fff936c8Utimaco, vodilni proizvajalec strojnih varnostnih modulov HSM (ang. Hardware Security Modules), je objavil »White Paper« na temo upravljanja kriptografskih ključev za oblak.

Nov dokument, izdan s strani Utimaca, predstavlja celovit pregled varnostnih zahtev za ravnanje z občutljivimi podatki, ki so bile uvedene na podlagi trendov v uporabi in uvajanju novih modelov informacijske tehnologije.

Glavni cilj dokumenta je bralcu podati pregled nad različnimi modeli uvajanja sodobnih tehnologij ter ga tudi seznaniti s seznamom vseh potencialnih tveganj in napadov, ki jih s sabo prinaša uporaba teh modelov. Predstavljeni primeri dobre prakse bralca seznanijo z načini zmanjševanja tveganj in doseganja skladnosti na področju varnostnih zahtev, ki veljajo v primeru dela z občutjivimi podatki.

 

Več podrobnosti si lahko preberete v Utimacovem dokumentu »Hardware-based cryptographic key management in Cloud«.

 

 

Novice

Obvladovanje kibernetske varnosti v podjetju

work 731198 1920Rezervirajte si čas v petek, 7.2.2020 od 9:00 do 11:00 v Ljubljani za aktualni dogodek na temo obvladovanja kibernetske varnosti v podjetju.

Več

Gorenjska banka s HID ActivID in HID Approve

Tudi heroGorenjska banka d.d. se je zaradi doseganja skladnosti z direktivo PSD2 in povečanja varnosti internetnega in mobilnega bančništva odločila za uvedbo rešitve HID ActivID Authentication Appliance z mobilno aplikacijo HID Approve.

Več