HID Global z novo mobilno aplikacijo HID Approve

approve imageHID Global, vodilno podjetje na področju varnostnih rešitev za upravljanje z digitalno identiteto, je razvilo mobilno aplikacijo HID Approve, ki pametne mobilne naprave spreminja v naprave za potrjevanje oz. avtentikatorje, ki preverjajo in potrjujejo zahteve za spletni dostop in transakcije, kot so digitalne bančne transakcije ali potrjevanje oddaljenega dostopa do korporativnega okolja. Na ta način HID Approve dodaja novo raven varnosti za transakcije tako zaposlenih kot potrošnikov.

Mobilna aplikacija HID Approve združuje kriptografijo javnih ključev in »push« tehnologijo z namenom ustvariti novo izkušnjo za stranke bank, trgovcev in ponudnikov zdravstvenih storitev, kot tudi za zaposlene v posameznem podjetju ali organizaciji. Le-to omogoča uporabnikom višjo stopnjo zaupanja in boljši nadzor nad uporabo ter dostopom do njihovih zaupnih informacij.

Tehnologija večfaktorske avtentikacije, na kateri temelji nova rešitev podjetja HID Global, predstavlja dodatno raven varnosti, ki je za uporabnika veliko bolj intuitivna in prijazna za uporabo v primerjavi s tradicionalnimi metodami preverjanja pristnosti. Na ta način dviguje nivo kibernetske varnosti ter hkrati tudi izboljšuje zadovoljstvo uporabnikov mobilne rešitve HID Approve.

Kako deluje?

HID Approve deluje v povezavi z avtentikacijskim strežnikom HID ActivID. Vsakič, ko je izveden poskus transakcije oz. dostopa na spletu, zaledni sistem za avtentikacijo HID ActivID uporabi »push« tehnologijo ter pošlje obvestilo na mobilno napravo uporabnika, z namenom pridobiti potrditev transakcije oz. spletne prijave. Uporabnik nato po ekranu podrsa v desno smer, če želi potrditi akcijo, ali v levo smer, če jo želi zavrniti – na ta način izvede enostavno, namensko in takojšnjo verifikacijo.

Nova rešitev vključuje fleksibilne politike prilagajanja aplikacije, robustno varnost in možnost analize podatkov. HID Approve prav tako ustvarja revizijsko sled za finančne institucije in omogoča organizacijam delovanje v skladu z veljavno zakonodajo (npr. PSD2). Aplikacija je na voljo za uporabo na vseh mobilnih napravah z operacijskima sistemoma Android in iOS. 

HID Approve tako predstavlja močan dodatek k že tako robustnemu portfelju za upravljanje z digitalno identiteto, ki pokriva celoten življenjski cikel ter avtentikacijsko tehnologijo in naprave za overjanje – vse z namenom zagotoviti, da imajo ustrezni uporabniki dostop do ustreznih informacij.

Za dodatne informacije se obrnite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Novice

Obvladovanje kibernetske varnosti v podjetju

work 731198 1920Rezervirajte si čas v petek, 7.2.2020 od 9:00 do 11:00 v Ljubljani za aktualni dogodek na temo obvladovanja kibernetske varnosti v podjetju.

Več

Gorenjska banka s HID ActivID in HID Approve

Tudi heroGorenjska banka d.d. se je zaradi doseganja skladnosti z direktivo PSD2 in povečanja varnosti internetnega in mobilnega bančništva odločila za uvedbo rešitve HID ActivID Authentication Appliance z mobilno aplikacijo HID Approve.

Več