Simulator Utimaco HSM CP5 (eIDAS & CC)

Utimaco simulator CP5Nemško podjetje Utimaco, vodilni proizvajalec strojnih varnostnih modulov HSM v regiji, je za namene preizkušanja in vrednotenja izdalo brezplačni namenski simulator, skladen z eIDAS in overitvijo Commom Criteria.

Simulator Utimaco HSM CP5 temelji na različici programske opreme SecurityServer CP5, ki je namenjena za strojni varnostni modul (HSM), skladen z eIDAS in overitvijo Common Criteria. Z izpolnjevanjem varnostnih zahtev, opredeljenih v različnih tehničnih standarih ETSI, podpira ponudnike storitev zaupanja, ti. Trust Service Providers (TSPs). Področja uporabe vključujejo z eIDAS skladno ustvarjanje kvalificiranih digitalnih podpisov in oddaljeno podpisovanje, kot tudi izdajanje digitalnih potrdil, zahtevkov OCSP in časovno žigosanje.

Simulator CP5 deluje brez nameščanja dodatne strojne opreme. Vključuje orodja za upravljanje in konfiguracijo ter tudi natančna navodila za delo. Uporabnikom omogoča obsežno preizkušanje in ovrednotenje implementacije HSM, na primer s preverjanjem različnih konfiguracijskih možnosti in nastavitev aplikacij, porazdelitev obremenitev ter visoke razpoložljivosti.

Simulator Utimaco HSM CP5 je na voljo za preizkus tukaj.