Obvestilo imetnikom pametnih kartic/ključev USB Gemalto .NET

Pametna kartica Gemalto .NET IDPrime 510 V družbi CREA plus se zavedamo pomena digitalne varnosti v vsakdanu potrošnikov in podjetnikov, zato vas zaradi nedavno odkrite varnostne ranljivosti pametne kartice oziroma ključa USB Gemalto .NET prosimo, da preverite ogroženost vašega digitalnega potrdila (certifikata).

 

Preverite svoje digitalno potrdilo
V primeru, da ste imetnik pametne kartice Gemalto IDPrime .NET oz. pametnega ključa USB Gemalto IDPrime .NET K30 ali .NET K50, vas prosimo, da tukaj preverite, ali je vaše digitalno potrdilo prizadeto oziroma ogroženo.

Digitalno potrdilo je ogroženo le v primeru, če je bilo generirano neposredno na ranljivi pametni kartici ali ključu USB, medtem ko uporaba digitalnega potrdila, ki je bilo generirano v brskalniku in šele nato uvoženo na pametno kartico ali ključ USB, ne predstavlja ranljivosti oz. varnostnega tveganja. V primeru, da imate kopijo vašega digitalnega potrdila (imate datoteko s končnico .pfx ali .p12), potem to pomeni, da vaše potrdilo ni bilo generirano neposredno na ranljivi pametni kartic ali ključu USB in posledično vaše potrdilo ni ogroženo zaradi omenjene ranljivosti.

Če je vaše digitalno potrdilo ogroženo, ukrepajte!
Ste preverili svoje digitalno potrdilo in se je izkazalo, da je ogroženo? V izogib potencialnim tveganjem predlagamo preklic potrdila pri vašem izdajatelju potrdil (certifikatski agenciji) in pridobitev novega. Da bo tudi varno shranjeno, smo v družbi CREA plus v ta namen pripravili posebno ponudbo za nakup novih, na ranljivost ROCA imunih pametnih kartic ali ključev USB.

Za vse imetnike ogroženega digitalnega potrdila, ki ste kupili pametno kartico Gemalto IDPrime .NET ali pametni ključ USB Gemalto IDPrime .NET K30 ali .NET K50 po 1. januarju 2014 neposredno pri nas ali prek naše prodajne mreže (enaa, mimovrste ipd.), smo pripravili ugodno ponudbo za novo pametno kartico ali pametni ključ USB.

Naša zaveza - vaša varnost
Ekipa CREA plus vam je na razpolago za pojasnila in odgovore. Dosegljivi smo prek elektronske pošte Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. in prek telefonske številke 0590 74 270 (ga. Tara Hočevar).

Naš skupen cilj je ohranitev vaše digitalne varnosti. Zato, če je vaše digitalno potrdilo prizadeto, ukrepajte.

Ekipa CREA plus