Šifrirani prenosni disk diskAshur PRO2

low Pro2 FrontDisk diskAshur PRO2 predstavlja kakovostni prenosni disk HDD ali SSD z vgrajeno tipkovnico za PIN in z močnim strojnim šifriranjem podatkov po AES za najbolj zahtevne uporabnike. Vse skrbi, da bi podatki padli v neprave roke, so zares odveč, saj je zasnovan za različne mednarodne varnostne overitve (npr. FIPS 140-2 stopnja 3), USB 3.1 pa zagotavlja izjemno hiter prenos podatkov.

Kombinacija močnega overjanja dostopa do podatkov prek vgrajene tipkovnice za PIN in strojnega šifriranja podatkov v prenosnih diskih iStorage zagotavlja najvišjo stopnjo zaščite proti kraji, izgubi ali neželenemu razkritju zaupnih poslovnih ali zasebnih podatkov. Z vnosom PIN-a prek tipkovnice na samem disku so prenosni diski diskAshur varni pred zlonamernimi programi za prestrezanje gesel na računalniku (ang. key loggerji). Za uporabo ni potrebno nameščati nobene posebne programske opreme.

Disk iStorage diskAshur PRO2 ima trpežno ohišje, s priključkom USB 3.1 pa omogoča izredno hiter prenos podatkov. Med ostale lastnosti sodijo tudi:

  • Po 15-ih vnosih napačnega PIN-a prenosni disk predpostavi zlonamerno uporabo ter takoj izbriše šifrirni ključ in se zaklene. S tem se podatki na disku v celoti za stalno izbrišejo. Disk je potem mogoče ponastaviti na tovarniške nastavitve, s čimer je pripravljen na ponovno uporabo.
  • Uporabnik lahko na disku nastavi tudi poseben samouničevalni PIN. Po vnosu takega PIN-a se izbriše šifrirni ključ, s čimer se podatki na disku v celoti za stalno izbrišejo.
  • Mogoče je nastaviti samodejno zaklepanje diska po pretečenem nastavljenem času brez aktivnosti.
  • Posebna prevleka epoksi na tipkovnici za PIN tudi onemogoča zlonamernežem ugotavljanje PIN-a na podlagi obrabljenosti tipk.
  • Deluje z operacijskimi sistemi Windows, Linux, MaOS, Android, Chrome ter ostalimi.
  • Skladen je z uredbo Evropske Unije o varstvu osebnih podatkov (GDPR), saj je opremljen z namensko strojno opremo, ki temelji na varnem mikroprocesorju (Common Criteria EAL4+ ready). 

diskAshur PROje zasnovan za varnostne overitve FIPS 140-2 stopnja 3, NCSC CPA Foundation Level, Common Criteria, NLNCSA in IP 56 (odpornost na vodo in prah). Vsa notranjost je prekrita s plastjo zaščitne smole epoxi, ki jo je praktično nemogoče odstraniti brez poškodbe notranjih elementov. Ponaša se z elegantnim izgledom in je odlična izbira za vsakogar, ki potrebuje robusten, kakovosten in hiter ter zares varen prenosni disk. Na voljo je v grafitni barvi in v različnih zmogljivostih.

diskAshur PRO2 je dodana tudi zaščitna prenosna torbica.

 Več informacij (v angleškem jeziku)