Varen prenosni disk diskAshur Pro

iStorage diskAshur ProVaren prenosni disk diskAshur Pro ne ščiti podatkov samo pred nepridipravi, temveč tudi pred prahom, peskom in celo vodo. Poleg ostalih koristnih lastnosti se ponaša tudi z varnostno overitvijo NIST FIPS 140-2 stopnja 2.

Kot njegovi predhodniki ima vgrajeno tipkovnico za PIN in močno strojno šifriranje podatkov po standardu AES (kratica za ang. Advanced Encryption Standard). Obstaja tudi v različici SSD.

iStorage diskAshur Pro 2Trpežno ohišje, polnjeno s smolo epoksi, ščiti disk pred morebitnimi posegi in poškodbami. Vgrajeni kabel USB omogoča takojšnjo priključitev diska.

Vgrajeni tipkovnici je bila dodana tipka Shift, ki omogoča še več možnih PIN-ov, s čimer je zagotovljena še večja varnost podatkov. Izjemno koristna je tudi nova možnost samouničenja podatkov z vnosom za ta namen vnaprej določenega PIN-na. Ima priključek USB 3.0.

Kot ostali izdelki podjetja iStorage, tudi ta deluje z operacijskimi sistemi Windows, Linux, MacOS in ostalimi ter ne zahteva gonilnika, zato sta namestitev in uporaba res preprosta.

FIPS 140-2 Level 2 validatedVarnostna overitev NIST FIPS 140-2 stopnja 2 ima številko 1970.

 Predstavitveni letak (pdf )

 

Nakup varnostnih rešitev