Šifrirani pomnilniški ključ USB datAshur

iStorage datashur vertical1Pomnilniški ključ USB datAshur ni navaden pomnilnik, temveč je izjemno varna naprava za prenašanje občutljivih poslovnih in zasebnih podatkov. Varovanje in zaščita podatkov je v ključu USB datAshur izvedena po najstrožjih merilih - podatke ščiti z vgrajeno tipkovnico za PIN in z močnim šifriranjem po AES (kratica za ang. Advanced Encryption Standard).

Z vnosom kode PIN prek tipkovnice na samem ključu USB se overjanje dostopa do ključa USB izvaja strojno na samem ključu in ne na računalniku. S tem je datAshur varen pred zonamernimi programi za prestrezanje gesel (npr. ti. keylogger), saj ne uporablja nobene programske opreme na računalniku.

iStorage datashur horizontal open2Šifriranje podatkov na ključu USB datAshur se ne izvaja programsko na računalniku, temveč gre za sprotno 256-bitno šifriranje po standardu AES z zmogljivim v ključ vgrajenim kriptografskim procesorjem. Strojno šifriranje zagotavlja hitro dostopanje in delo s podatki na ključu. Zaščite ni mogoče izključiti, kar omogoča dostop do podatkov izključno tistemu, ki ima ključ USB v posesti in pozna kodo PIN.

Ključ izpolnjuje zahteve standarda FIPS 140-2 stopnja 3 in standarda MIL-STD-810F za vodoodpornost.

datAshur je podprt v operacijskih sistemih Windows, Mac OS X in Linux ter v vseh ostalih napravah s priključkom USB 2.0. Ne zahteva gonilnika, zato sta namestitev in uporaba hitra in preprosta. Na računalniku ne pušča sledi. Po vnosu kode PIN prek vgrajene tipkovnice na samem ključu je ključ 30 sekund odklenjen in pripravljen za priključitev in uporabo.

V primeru 10-krat napačno vnesene kode PIN se ključ zaklene in je potrebno formatiranje pomnilnika.

News

Blog: Coexistence of Blockchain and HSM 

heroBlog post: HSM & Blockchain - Coexistence of Blockchain and HSM 

Utimaco CP5 HSM on the EU QSCD List

Utimaco CP5 HSM on the EU QSCD ListUtimaco CP5 hardware security module (HSM) is now listed also on the EU QSCD List.

Read more ...

Online Technical Training for Utimaco HSM

Training Ljubljana 20190725 110441sml2CREAplus, authorized Utimaco training partner, successfully delivered its first online hands-on technical training for Utimaco HSM, on 4 - 5 June 2020.

Read more ...