Rešitev za avtentikacijo HID ActivID

activid-4tress-blue 0Eno najbolj celovitih, zmogljivih, preprostih za namestitev in upravljanje ter tudi cenovno ugodnih rešitev za sistem varne večplastne in večfaktorske avtentikacije predstavlja HID ActivID(prej ActivIdentity 4TRESS).

Vsak način avtentikacije ima svoje prednosti in slabosti, samostojno pa noben ne zagotavlja 100% varnost. Edini pravilni pristop za zagotavljanje zares varne avtentikacije je večplastni. Pri večplastnem načinu avtentikaciji gre za možnost kombinacije različnih načinov avtentikacije in njihovo dinamično vključevanje in prilagajanje načina glede na uporabnika in na okoliščine.

Univerzalna avtentikacijska rešitev HID ActivID nastopa v obliki strojnega modula (HID ActivID Hardware Appliance) ali virtualnega modula (HID ActivID Software Appliance) za virtualizirana okolja VMware ali Hyper-V.

HID 5 layers of authenticationProfesionalna rešitev HID ActivID omogoča med drugimi kombinacijo overjanj uporabnikov s statičnim geslom in z enkratnim geslom OTP ali pametno kartico/pametnim ključem USB PKI, preverja obnašanje uporabnika pri vnašanju gesla, zaznava potencialne zlorabe, preverja napravo, brskalnik in transakcije, zagotavlja varnost same aplikacije ipd..

Z rešitvijo za avtentikacijo HID ActivID je mogoče hitro vzpostaviti osnovni način avtentikacije in preprosto dodajati nove oziroma jih dinamično vključevati glede na uporabnika in okoliščine. S tem je zagotovljeno dolgoročno zaupanje uporabnikov in izpolnjevanje ciljev varne avtentikacije.

HID ActivID podpira uporabo strojnih generatorjev enkratnih gesel OTP in programskih generatorjev enkratnih gesel OTP na mobilnih napravah.

Strojni generator gesel lahko nastopa v obliki kalkulatorja ali v obliki kreditne kartice z zaslončkom LCD.

Programski generator je mogoče namestiti na mobilne naprave z operacijskimi sistemi iOS, Android in Windows Phone.

 

HID ActivID je mogoče nadgraditi s storitvijo odkrivanja groženj, ti. Threat Detection Service (TDS).