Rešitev za avtentikacijo HID ActivID Authentication Appliance

activid-4tress-blue 0Eno najbolj celovitih, zmogljivih, preprostih za namestitev in upravljanje ter tudi cenovno ugodnih rešitev za večfaktorsko PSD2 skladno avtentikacijo uporabnikov in potrjevanje transakcij za finančne ustanove predstavlja HID ActivID Authentication Appliance.

Vsak način avtentikacije ima svoje prednosti in slabosti, samostojno pa noben ne zagotavlja 100% varnost. Edini pravilni pristop za zagotavljanje zares varne avtentikacije je večplastni. Pri večplastnem načinu avtentikaciji gre za možnost kombinacije različnih načinov avtentikacije in njihovo dinamično vključevanje in prilagajanje načina glede na uporabnika in na okoliščine.

Univerzalna avtentikacijska rešitev HID ActivID Authentication Appliance nastopa v obliki strojnega modula (HID ActivID Hardware Appliance) ali virtualnega modula (HID ActivID Software Appliance) za virtualizirana okolja VMware ali Hyper-V.

HID 5 layers of authenticationProfesionalna rešitev HID ActivID omogoča med drugimi kombinacijo overjanj uporabnikov z enkratnim geslom OTP, mobilno aplikacijo (HID Approve) ali pametno kartico/pametnim ključem USB PKI, s preverjanjem obnašanje uporabnika pri vnašanju gesla, zaznava potencialne zlorabe, preverja napravo, brskalnik in transakcije, zagotavlja varnost same aplikacije ipd..

Z rešitvijo za avtentikacijo HID ActivID Authentication Appliance je mogoče hitro vzpostaviti osnovni način avtentikacije in preprosto dodajati nove oziroma jih dinamično vključevati glede na uporabnika in okoliščine. S tem je zagotovljeno dolgoročno zaupanje uporabnikov in izpolnjevanje ciljev varne avtentikacije.

HID ActivID podpira uporabo strojnih generatorjev enkratnih gesel OTP in programskih generatorjev na mobilnih napravah.

Strojni generator gesel lahko nastopa v obliki kalkulatorja ali v obliki kreditne kartice z zaslončkom LCD.

Mobilno aplikacijo HID Approve je mogoče namestiti na mobilne naprave z operacijskimi sistemi iOS, Android in Windows Phone.

HID ActivID je mogoče nadgraditi s storitvijo odkrivanja groženj, ti. Threat Detection Service (TDS).