Čitalnik kartic APG8201 PINhandy

APG8201 PINhandy 1Čitalnik ACS APG8201 PINhandy je priročen čitalnik pametnih kartic klasičnega formata (ID-1) in hkrati generator enkratnih gesel EMV CAP.

Gre za sodobni prenosni čitalnik PC/SC in CCID z vgrajeno tipkovnico za vnos kode PIN in zaslonom (LCD). Nepriključen lahko v povezavi z vstavljeno bančno kartico služi kot generator enkratnih gesel EMV CAP.

Ključna lastnost tega čitalnika je vgrajena tipkovnica za varen vnos kode PIN, s katero je zagotovljena višja stopnja varnosti pri elektronskem poslovanju (Secure PIN Entry - SPE).

APG8201 PINhandy card insertedZ uporabo čitalnika APG8201 PINhandy z vgrajeno tipkovnico za vnos kode PIN uporabniku kode PIN za pametno kartico ni potrebno vnesti prek tipkovnice računalnika, kar zagotavlja višjo stopnjo varnosti. Kode PIN, vnesene prek tipkovnice vgrajene v čitalnik APG8201, ni mogoče nepooblaščeno prestreči in zlorabiti.

Čitalnik ACS APG8201 PINhandy je podprt v vseh novejših operacijskih sistemih Microsoft Windows. Za preprostejšo uporabo je v čitalnik vgrajen tudi alfanumerični zaslon (LCD). Podprt je v medprogramjih Nexus Personal in ClassicClient, deluje pa tudi s pametno kartico Gemalto IDPrime .NET z nastavljenim vnosom kode PIN na zunanji napravi. Primeren za je vse pametne kartice za elektronsko bančništvo (NLB Proklik, Abacom ipd.,) in tudi za novo kartico zdravstvenega zavarovanja.

APG8201 PINhandy card inserted in handZa uporabo s pametno kartico čitalnik preprosto priključimo na priključek USB.

Masa (g): 49 (z baterijskima vložkoma)
Dimenzija (DŠV v mm): 95 x 60 x 11

Poglavitne lastnosti:

 • za pametne kartice formata ID-1, ISO 7816 Class A, B in C, s protokoloma T=0 in T=1
 • PC/SC in CCID (Chip Card Interface Device)
 • ustvarjanje enkratnih gesel OTP (One Time Password), tudi v načinu izziv-odgovor, in podpisovanje transakcij
 • deluje v dveh načinih: v priključenem (prek priključka USB kot čitalnik pametnih kartic PKI) in v nepriključenem načinu (samostojno delovanje kot čitalnik EMV CAP / generator enkratnih gesel EMV CAP v povezavi z bančno kartico)
 • v nepriključenem načinu čitalnik poganjata dva baterijska vložka CR2032 s pričakovano življenjsko dobo 5 let (odvisno od uporabe)
 • varen vnos kode PIN (Secure PIN Entry - SPE po PC/SC 2.01), ki ga označuje simobol ključa na zaslonu LCD
 • alfanumerični grafični zaslon LCD
 • vgrajen zvočnik
 • kalkulator
 • certificiran MasterCard CAP, MasterCard PLA, Visa DPA, EMV Level 1, CE, FCC, RoHS, ISO 7816,
 • gonilnik za operacijske sisteme Windows 2000, 2003 Server, 2008 Server, Windows XP (32bit / 64bit), Windows Vista (32bit / 64bit), Windows 7 (32bit / 64bit), Linux, Mac OS X (Power PC/Intel)

 Več informacij (v angleškem jeziku)

 Tehnične specifikacije (v angleškem jeziku)